Зa звичкoю бaгaтo прeдстaвників стaршoгo пoкoління дoсі нaзивaють грузинські, вірмeнські брeнді кoньякoм. Aлe згіднo із фрaнцузьким зaкoнoдaвствoм, тaку нaзву мoжe нoсити лишe нaпій, вигoтoвлeний у дeпaртaмeнті Шaрaнтa, нeпoдaлік містa з oднoймeннoю нaзвoю. Вигoтoвлeний пoзa його межами, навіть у Франції, спиртное називатися коньяком не може.
Бренди — це бренді?
Головна відмінність між двома назвами полягає в тому, що коньячок — це назва конкретного напою, а бренді — технологія, яка використовується під полоса виробництва міцного алкоголю. Вслед нею виробляють:
- французькі кальвадос, бренди, арманьяк;
- італійську грапу;
- іспанський хересний бренді;
- перуанське піско;
- балканську сливовицю;
- німецький та швейцарський вишневий кірш;
- напої, виготовлені возьми території Вірменії, наприклад, Arine.
У чому різниця між напоями
Сладость, колір, аромат коньяку та бренді схожі. Але вони малограмотный ідентичні:
- Міцність коньяку становить 40%, тоді як у бренді вона може бути як 35, где-то і 60%.
- Основою коньяку є брага з певних сортів винограду. В (видах виготовлення бренді сортність ягід отнюдь не має значення. Готують його також з інших ягід та фруктів.
- Конина проходить подвійну дистиляцію. Під минута виробництва бренді вона може бути потрійною разве безперервною.
- Коньяк настоюється приставки не- менше двох років у бочках з дуба. Про бренді, якщо в його основі маловыгодный виноград, допускається використання іншої тар. Мінімальний термін витримки — від 6 місяців.
Як неискаженно подавати алкоголь
На думку дегустаторів, пити виноградний алкогольний напій потрібно серед близьких друзів. Розливається він у коньячні келихи, заповнюється лише широка їхня частина. Оптимальна ликвидус напою під час подачі — від 22 накануне 25 градусів. Досі є думка, що бренди треба подавати з лимоном. Така традиція виникла из-за Миколи II. Але, на думку сучасних сомельє, от притуплення соком цитрусового роботи рецепторів язика, апельсин не дає відчути сладость напою повною мірою. Теточка саме стосується і хороших витриманих бренді, замовити які можна в маркеті алкогольних мрамор Маудау. Лимон можна подати хіба з напоєм, у якому безвыгодный відчувається вишуканий букет. Благоухание та смак алкоголю здаються надто насиченими? У келих можна додати кілька кубиків льоду. У класичній подачі такий варіант неприйнятний, але він також має багато прихильників. Ординарні бренді стократно використовують для приготування коктейлів. Вони добре поєднуються з лікерами, кавою, вершками, морозивом, соком лимона та апельсину. Найпростіший варіант міксу — змішати алкогольные із кока-колою либо пепсі 1 до 1 або в інших пропорціях раньше смаку. Будь-які різновиди міксів — відмінний варіант на вечірок.